dijous, 21 d’octubre del 2010

Torne a ser creient, Déu existeix, és Internet.

A un racó de la gran xarxa mundial com és Internet, és troba un dels projectes més interessants que he vist mai, un lloc on escriuen persones que SÍ estan compromeses amb la seua professió. S'anomena El Bazar de los locos és una pàgina dirigida per docents que escriuen les seues experiències amb l'ús Twitter, una eina que a hores d'ara tots coneixem. Però, això no és tot, ells van més enllà i porten entre mans un projecte innovador: fer un llibre de totes les seues reflexions, volen que el seu treball agafe forma. A més, aquest és un projecte obert, és a dir, tot aquell que vulga participar i escriure, ho pot fer. Clar, ells comprenen que hi ha molta gent a l'exterior amb molt a dir, com ells.

Cal que diga que he llegit unes quantes experiències i m'he enganxat, de fet, a molts d'ells ara els seguisc a Twitter. Són gent molt intel·ligent i interessant, són mestres capaços, mestres de veritat, que han vist com funciona el món i, després, han vist com funciona l'escola i han dit: alguna cosa falla, açò no quadra. Clar que no quadra! L'escola no ha avançat com ho ha fet la societat, està despenjada de la realitat. Per això, ells reflexionen sobre el que necessita l'educació, com són les noves tecnologies. Saben que són necessàries a l'escola, que els nens han d'aprendre a utilitzar-les, perquè és el que es trobaran fora. Són una eina per a tots, per a informar-se de veritat, per aprendre, per a comunicar-nos, per ser més lliures. Així, ells escriuen, adverteixen, i actuen per canviar-ho, però, a més, ho conten, que és molt important.

Per cert, he de recomanar la web passet a passet que és d'un “loco” del bazar anomenat Jaime Olmos i, bàsicament, és fantàstica. Allí es reflexiona sobre l'educació actual, de com canviar-la, com millorar-la, és conten experiències... un munt d'informació interessant de la qual podem aprendre molt. 

Internet és una font increible d'informació, no hi ha res que no estiga allí, és una finestra oberta al món, només s'ha d'entrar i preguntar: algú sap açò? i mils de respostes al segon. Sincerament, i amb tots els meus respectes als creients, Internet és Déu, o almenys el més semblant per a mi a un Déu. He acabat concloent açò perquè fer pregàries a Jesucrist no m'ha solucionat mai res, en canvi, fer recerques a Internet m'ha ajudat moltíssim. I això és el que ha de fer un Déu, no?

Només acabar dient, que gràcies tota aquesta gent que dedica el seu valuós temps a mostrar-nos les seues grans reflexions. Personalment, m'està ajudant moltíssim poder llegir els seus Blogs o poder seguir-los a Twitter. Estic descobrint un costat de la educació del que mai havia sentit parlar i, sincerament, és genial.
Per aquells mestres que fan que la professió docent valgui la pena: moltes gràcies.

2 comentaris:

  1. Ana es esperanzador que tu y tus compañeros os preparéis para ofrecer una educación de calidad a los niños y niñas, de aquí a poco. Seguro que seréis "capaces, maestros de verdad" que os habréis impregnado tanto de ganas e ilusión que no os la podrán quitar (espero que no lo intenten) y siempre contaréis con alguien para hacer que os sintáis bien con vosotros mismos.
    Saludos y gracias a ti por compartir tus sentimientos.

    ResponElimina
  2. Hola Ana,

    Abans que res donar-te les gracies per les recomanacions que fas sobre mi ;D Sense cap dubte, com bé has dit, som uns quants els bojos que pensem que l'escola ha de canviar, i que no pot continuar any darrere any com ho ha anat fent fins ara. Com molt bé has presentat twitter, per a molts de nosaltres és el claustre que moltes vegades no podem gaudir de forma presencial i és per això que en twitter trobem tot eixe grupo de gent impregnat per una forma de fer les coses, de lluitar per una educació nova i on realment els xiquets i les xiquetes siguen els veritables protagonistes de la seua educació.

    Jo també vaig tindre la sort de tindre a Jordi com a mestre en la UJI, i la veritat, que us anime a que l'aprofiteu al màxim perquè sense cap dubte és a nivell estatal un dels millors que us pot explicar i contagiar la revolució educativa que estem vivint i que encara falta per plasmar als nostres centres. El canvi ha d'arribar, i nosaltres som el motor d'eixe canvi. Així que us convide a que participeu activament en twitter, a lluitar per una educació diferent, perquè sempre, un altra escola es possible i a que continueu compartint amb la resta de nosaltres la vostra il·lusió, les vostres inquietuts i els vostres somnis.

    Per cert, si coneixes algú que vullga vindre a fer les pràctiques a Orpesa, al CEIP La Mediterrània que os on jo treballe, enguany serem centre intel·ligent... així que si ho voleu veure, us esperem amb els braços ben oberts, i així a vore si contagieu de les vostres ganes als mestres de l'escola.

    Salut i una abraçada molt i molt gran! Ens veiem a twitter!

    ResponElimina