dimarts, 16 de novembre del 2010

Spot - Ensenya amb les TIC, aprén amb les TIC

Com es pot aconseguir amb només 30 segons un missatge convincent sobre el necessari ús de les noves tecnologies a l'aula? Aquesta tasca ha estat difícil però finalment, i pas per pas, hem produït una cosa semblant a un anunci.
La inspiració ens va vindre després d'escoltar cançons a la pàgina web jamendo (d'on vam agafar finalment la cançó que utilitzem), anàvem escoltant cançons i ens venien idees a la ment. Finalment, vam decidir “rodar” per dir-ho d'alguna forma aquesta que tenim. La raó ha sigut perquè pensem que hi ha molts mestres com el del nostre spot, els quals utilitzen les noves tecnologies en la seua vida quotidiana, però no se'ls acut emprar-les com a eina didàctica dins de l'aula. És un anunci per a tots els mestres que saben que no podrien viure sense les noves tecnologies, i en canvi, no pensen que els seus alumnes són persones com ell, i que en un futur o, millor, en un present les poden necessitar. Estem rodejats de tecnologia que ens facilita la vida, tan difícil és veure que els xiquets necessiten conèixer-la?
Així, un cop teníem la idea el procés d'elaboració fou el següent. Primer, vam escriure el guió, per a organitzar què és el que volíem traure abans i que després. Vam preparar els escenaris i vam començar a gravar. Mentre o féiem vam pensar d'escriure l'acció que feia la mà amb una paraula, i així ho vam fer, a més d'afegir unes frases baix del vídeo.
Després, un cop enregistrat tot, vam començar el muntatge, va ser complicat perquè el ser un vídeo tan curt devíem tallar i acurtar molts trossos. Vam utilitzar un programa que jo ja tenia a l'ordinador Camtasia Studio. Ja l'havia utilitzar per fer un altre treball farà un temps, aleshores, ja sabia com anava. Així, després de molta estona, vam aconseguir tindre el vídeo enllestit. Tanmateix, hem vist que es veu molt petit, i després de provar totes les formes per a fer-lo més gran, no hem trobat ninguna que ho aconseguisca.
Per finalitzar, cal dir que mai havia fer un vídeo com aquest, que amb tan poc temps s'haja de dir tant. El procés que segueix un rodatge és costós, però, un bon coneixement en programes d'edició de vídeo pot facilitar a la meitat la feina. He vist que hi ha moltíssims programes lliures a Internet sobre muntatges de vídeo, música... es pot trobar de tot, només s'ha de saber buscar.
Doncs bé, després de molt de temps sent espectadors i consumidors de imatges i vídeos, ha arribat l'hora de canviar-se els papers i començar a ser productors, creadors de materials. Ací està el resultat de la nostra experiència:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada